Annons:

Fyra av tio struntar i skolans regler för lov

40 procent av de svenska föräldrarna struntar i skolornas allt tuffare regler när det gäller ledighet utanför loven. Det visar en ny Novus-undersökning från Ticket.

Samtidigt som skolorna blivit tuffare när det gäller att bevilja ledighet utanför loven, så struntar fyra av tio av de svenska föräldrarna i de hårdare reglerna och bestämmer själva när barnen ska vara lediga för resor.  Det visar Tickets färska Novus-undersökning.

– En orsak till att så många väljer att åka utanför skolloven är att priserna är så mycket lägre än under högsäsong.  Många gånger kostar det under halva priset eller till och med ännu mindre att åka utanför skolloven, vilket gör att en familj kan spara många tusenlappar och då tycker att det är värt att bryta mot skolornas regler, säger Karin Starkman Ahlstedt, PR- och kommunikationsansvarig på Ticket Privatresor.

I undersökningen fick 1 117 respondenter, endast föräldrar med barn i skolåldern, svara på frågan om skolans regler om ledighet påverkar när familjen reser? Så här fördelade sig svaren:
– Nej, vi bestämmer själva när vi ska resa. 40 procent.
– Ja, vi reser enbart när skolan är stängd. 23 procent.
– Ja, delvis, men skolan beviljar ofta ledigt utanför loven. 19 procent.
– Skolan har inga regler. 2 procent.
– Vet inte. 16 procent.

Kommentarer är stängda.