Annons:

Sundström: ”Osannolikt att Bromma stänger i förtid”

Lägg mindre krut på att kräva att Bromma flygplats blir kvar och fokusera istället på att göra ett utbyggt Arlanda till en nordeuropeisk storflygplats. Det är regeringens flygplatsutredare Anders Sundströms råd till landets kommuner, rapporterar SVT.

Vid en utfrågning på Stockholms handelskammare under onsdagen sade Anders Sundström att en central fråga för Brommas framtid är Arlandas utveckling. Enligt Sundström måste Arlanda uppnå en kritisk massa av flygresenärer för att kunna konkurrera med andra nordeuropeiska flygplatser, vilket underförstått betyder att ett sätt att nå den massan är att flytta över flygtrafiken från Bromma till Arlanda, rapporterar SVT.

Samtidigt sade Sundström att han inte tror att avtalet med Bromma sägs upp innan det löper ut 2038.

– Jag kan inte se att staten skulle fatta ett beslut om att stänga Bromma, alltså att i förtid avbryta avtalet och betala för att kliva ur det, det känns rätt osannolikt, säger Anders Sundström.

Vid utfrågningen sade Anders Sundström också att kommunalråden ute i landet inte borde satsa alla sina kort på att rädda Bromma flygplats.

– Jag tycker att ni fokuserar på fel sak. Ni tar liksom en jättelott och så säger ni ”Bromma ska vara kvar”. Men det är inte ni som äger frågan. Den äger väljarna i Stockholms stad. Säg att det finns en majoritet i Stockholms stadshus för att säga upp avtalet med Bromma 2038. Det är en inte helt omöjlig situation och en risk som man måste räkna med.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024