Annons:

Wrahme lämnar Hurtigruten – oenig med vd:n

Efter bara två år slutar kryssningsveteranen Magnus Wrahme som kommersiell direktör på Hurtigruten efter oenighet med vd Daniel Skjeldam.

– Daniel Skjeldam och jag var eniga om att det är bäst att vi går skilda vägar, säger Magnus Wrahme till Travel News.

Svenske Magnus Wrahme har en lång karriär inom den internationella kryssningsbranschen. När han efter 14 år inom Royal Caribbean lämnade ett toppjobb i Miami för att återvända till Norge blev han rekryterad som kommersiell direktör på Hurtigruten våren 2013.

Under de här två åren har Wrahme förnyat och expanderat Hurtigrutens globala försäljningsorganisation. Bland annat har han startat ett försäljningskontor i USA. På andra internationella kontor har personal bytts ut.

– Många kontor hade inte riktigt kommersiellt fokus, säger Magnus Wrahme.

Men olika åsikter med Hurtigrutens vd Daniel Skjeldam, som tidigare var kommersiell direktör på Norwegian, har lett till ”skilsmässan”. Enligt Wrahme är det olika syn på hur man kommersiellt ska organisera sig och hur man ska nå kunderna.

–  Hurtigruten har möjligen behov av en annan typ av ledarskap än det jag representerar, särskilt när man ska in i en ännu mer explosiv fas. Varje tid har sitt ledarskap, när jag kom in var mycket kaotiskt , ett illa skött bolag. Jag och Daniel jobbade tätt ihop och lyckades göra Hurtigruten lönsamt för första gången på tio och lyckats höja varumärket globalt och gjort det till ett spännande resmål. Men på slutet har inte personkemin längre fungerat så bra,  säger han till TN.

Den nya strategin, där Hurtigruten marknadsför som en äventyrs- och expeditionsupplevelse, ligger dock fast.

– Den strategin har vi båda varit eniga om hela tiden, säger Magnus Wrahme.

Magnus Wrahme återgår nu till egna konsultbolaget Nautica Consulting, där han erbjuder rådgivning inom kryssning och besöksnäringssektorn nationellt och internationellt. Dessutom ska han assistera sin hustrus relativt nystartade resebyrå Art of Travel.

– Jag har kört hårt i 100 knyck under de två åren på Hurtigruten och rest över stora delar av världen för att ta utlandskontoren till en ny nivå. Nu ska jag ägna mer tid åt mina barn, som jag sett för lite av, och ta lite längre sommarsemester. Jag har redan ett par projekt på gång som konsult, men nu ska jag skynda långsamt.

Artikeln är uppdaterad 13.30 11 maj.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024