Annons:

Norwegian ökar mest i Storbritannien och USA

Norwegian växer i Storbritannien och USA medan tillväxten på de nordiska marknaderna stabiliseras under 2015. Det visar en analys från nyhetsbrevet Anna-aero.

Norge är fortfarande Norwegians största marknad sett till kapacitet (ASK). Därefter följer Spanien, Sverige som Danmark, skriver Anna.aero.

Den största tillväxten sedan 2014 ser Norwegian dock i Storbritannien och USA, vilket till stor del beror på flygbolagets trafik från London Gatwick till Fort Lauderdale, New York och Los Angeles som drog i gång i juli 2014.

Enligt nuvarande tidtabeller kommer kapaciteten vara oförändrad på svenska, norska och danska och finska marknaden i år, medan den kommer att öka med 30 procent i Storbritannien och USA.

Vidare skriver Anna.aero att Norwegians totala antal linjer i augusti 2015 har ökat med mindre än 1,5 procent jämfört med samma månad i fjol, från 361 till 365.

Den blygsamma ökningen med fem linjer är resultatet av att flygbolaget startat 23 nya linjer samtidigt som man tagit bort 18. Oslo Torp är den flygplats där Norwegian stängt flest linjer sedan förra sommaren – Antalya, Barcelona, Dubrovnik, Nice, Palma de Mallorca och Trondheim, skriver Anna.aero.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024