Annons:

Gick ombord på planet – en vecka för tidigt

Hur är det möjligt? Ja, den frågan ställer sig säkert många efter att en passagerare på en Norwegianflygning mellan Göteborg och Stockholm checkat in och gått ombord på planet – en vecka för tidigt.

Det osannolika inträffade på morgonen den 12 maj strax innan Norwegians flyg mellan Landvetter och Arlanda skulle lyfta. En av passagerarna hade lyckat checka in, passera säkerhetskontrollen, gaten och slå sig ner på den plats som enligt biljetten var hans. 

Problemet var att han var ute en vecka för tidigt. Felet upptäcktes när platsens rätta ägare dök upp.

– Han satt på raden bredvid mig och då kom det en annan snubbe som sa att ”du sitter på min plats”.  ”Men det här är min plats också” svarade han, och så kollade de på varandras biljetter, säger Kajsa Kalméus, 28, som blev vittne till det hela, till Expressen.

Historien blir inte sämre av att de båda passagerarna inte bara hade fått samma plats (med en veckas mellanrum), de hade också samma för- och efternamn. Passageraren med fel avresedatum fick lämna planet.

Charlotte Holmbergh Jacobsson, informationschef på Norwegian:

– Här handlar det om en person som råkar ha exakt samma namn som en annan passagerare, men han har genomgått samma säkerhetskontroller som den andra personen. Det finns alltså ingen säkerhetsaspekt, utan något har skett vid gaten, men vad vet vi inte än och det är något vi måste undersöka, säger hon till Expressen.

Norwegian har inlett en internundersökning.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024