Annons:

”Det är ingen panik hos SAS-kunderna”

Resebyråerna förbereder sig för att hjälpa SAS resenärer om pilotstrejken bryter ut i morgon. Men det råder ingen panik, vare sig på resebyråkontor eller hos kunderna.

– Det är absolut ingen panik bland våra kunder som reser med SAS. Strejker är numer en del av verkligheten och resenärerna är luttrade, säger CWT:s Nordenchef Johan Wilson till Travel News.

Affärsresebyrån förbereder sig inför en eventuell flygstrejk med att säkra upp med tillräckligt med personal redo att hjälpa företagskunder om strejken blir ett faktum.

HRG Nordic har samma erfarenhet.

– Än så länge är det  inga dramatiska förändringar. Många resenärer har vant sig vid strejker, säger Nordenchef Christer Nordlund.

Det är omöjligt för resebyråerna att veta om det verkligen blir strejk, mende  förbereder sig för det värsta, att strejkn blir av.

– En del resenärer har bokat dubbla resor för att säkert veta att de kan resa, andra har bokat av, säger Johan Wilson.

Inte heller privatresebyråerna har märkt någon stor oro bland sina kunder.

– Det gäller att ligga steget före om det blir strejk och vi förbereder oss genom att ta ut listor på kunder som bokat i butik och online, som har avresor och hemresor med SAS närmaste dagarna. Detta för att kunna kontakta kunderna via telefon, mail eller sms om det blir strejk. Dessutom har vi uppdaterat vårt intranät med fullständiga instruktioner för hantering av en eventuell strejk, säger Tickets pr-ansvariga Karin Starkman Ahlstedt.

Många privatresenärer bokar icke-ombokningsbara flygbiljetter. Vad händer med dem i morgon om det blir strejk?

– Om flighter blir inställda följer vi flygbolagets regler, vilket oftast betyder att vi kan boka om  alternativt boka av biljetten. Om en flight blir inställd spelar det ingen roll att biljetten är icke-ombokningsbar, säger Karin Starkman Ahlstedt.    

 

 

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024