Annons:

SAS ställer in 110 flyg

Inga avtal är klara mellan SAS och den svenska pilotföreningen SPF eller den norska pilotföreningen NSF. Nu ställer SAS in 110 flygningar idag onsdag och imorgon torsdag.

SAS hävdar att man är i slutförhandlingar med de bägge fackförbunden. Men för at undvika att resenärer blir strandsatta ställer man redan nu in 110 flygningar under onsdagen och torsdagen.

– Våra resenärer drabbas hårt av en konflikt och jag kan bara beklaga att vi nu står inför en situation som riskerar att påverka väldigt många negativt. Vår ambition är att under kvällen fortsätta föra konstruktiva förhandlingar och nå en gemensam lösning, säger SAS vd Rickard Gustafson i ett pressmeddelande.

Blir det strejk imorgon torsdag kommer majoriteten av SAS svenska inrikes- och utrikestrafik att drabbas. I Norge och Danmark förväntas vissa trafikstörningar på både inrikes- och utrikestrafiken. Totalt beräknas cirka 25 procent av SAS totala flygningar under torsdagen att ställas in vid en konflikt.

SAS kommer löpande att uppdatera sin hemsida med reseinformation och skicka uppdateringar via sms och e-post till resenärerna. Det går också att följa utvecklingen i SAS sociala medier. SAS rekommenderar alla resenärer att kontrollera aktuell reseinformation innan man tar sig ut till flygplatsen.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024