Annons:

Stureplansgruppens nästa: Bank Hotel

Den utlovade satsningen på boutiquehotell från Stureplansgruppen blir Bank Hotel på Blasieholmen i Stockholm. Om två år öppnar man drygt 110 rum med drygt fyrstjärnig standard.

I början av maj kunde Travel News berätta att Stureplansgruppen vill skapa en kedja av boutiquehotell i Stockholm, med Yvonne Sörensen som vd för satsningen. Idag avslöjade koncernen vad som blir dess första satsning.

På Arsenalsgatan 6 i Stockholm, ett stenkast från Berns som man redan driver och inte långt från Grand Hôtel, har man skrivit ett hyresavtal med SEB Trygg Liv. Idag sitter advokatfirman Setterwalls i lokalerna, men nu startar konverteringen, berättade Stureplansgruppens vice vd Per Gunne idag på tidningen Fastighetsvärldens hotellfastighetsseminarium.

­– Det var en tuff anbudsstrid som vi gick segrande ur. Det känns jäkligt bra, men man har inte mycket tid att fira när man just vunnit ett anbud, sa Per Gunne.

Hotellet ska öppna våren 2017. Per Gunne beskriver det som ett boutiquehotell ”fyrstjärnigt plus”, med drygt 110 rum. Från början var det bank i lokalerna, därför blir namnet Bank Hotel.

– Idag är det många som rör sig på gatan utanför, men inte en käft som stannar. Det ska vi ändra på.

Hotellet ska vara både hängvänligt och jobbvänligt.

– Det är otroligt bra läge: mitt i smeten men en gata bort.

Rummen kommer spänna från knappt 20 kvadratmeter till 90 kvadratmeter för sviter, och de ska säljas i fem olika kategorier och prisklasser.

– Men det blir stora badrum i förhållande till rumsstorleken, det tror vi ligger i tiden. Vi vänder oss till stor del till den internationelle gästen.

Tekniknivån i rummen kommer hålla en ganska låg nivå.

– Inbyggd teknik blir snabbt gammal, då blir det bara en relik i väggen.

Krogkoncernen Stureplansgruppen lägger mycket krut på restaurangutbudet. På taket blir det en bar, med terrass som har utsikt både mot Nybroviken och in mot city. I gatuplan blir det ytterligare två barer och en restaurang.

– Vi tror att vi har goda förutsättningar att bli områdets nav.

Lobbyn har 5 meter i takhöjd och marmorgolv. Källaren är rymlig med 3 meters takhöjd.

– Det blir fantastiska eventytor.

Per Gunne kallar Stureplansgruppen för ett upplevelseföretag och tror därför på boutiquehotell.

– För tio år sedan trodde jag att de stora kedjorna skulle äta upp allt, men nu har pendeln svängt. Men kedjorna gör ett bra jobb, jag tror att vi skulle få svårt på deras marknad. Så Petter kan sova gott, sa han och syftade på Choice Hotels ägare Petter Stordalen.

Hur mycket SEB Trygg Liv och Stureplansgruppen investerar vill de inte berätta.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024