Annons:

Nya turer i nöthärvan

I februari dömdes den högt uppsatta Korean Air-chefen till fängelse för sin uppmärksammade "nötilska”, i förra veckan släpptes hon. Men ännu är inte det rättsliga tvisten över, skriver The Korea Times.

När Heather Cho, före detta vice ordförande i Korean Air och tillika dotter till flygbolagets vd Cho Yang-Ho, blev serverad nötter i en påse istället för på ett fat blev hon rosenrasande och begärde att planets start skulle avbrytas och den ansvariga personalen avlägsnas från planet.

För detta dömdes hon till fängelse i februari, ett straff som appellationsdomstolen i Seoul i förra veckan beslutade att avbryta eftersom  nötutbrottet inte resulterade i att flygningen ställdes in, vilket var den allvarligaste anklagelsen mot Heather Cho.

Men ännu kan hon inte pusta ut för nu väntar två stämningsansökningar från den drabbade personalen, skriver di.se och hänvisar till The Korea Times.

De båda flygvärdinnorna söker skadestånd för både verbal och fysisk misshandel. Parterna har tidigare försökt komma överens utanför domstolen utan resultat. Det är inte officiellt hur höga skadeståndskraven är i de bägge stämningsansökningarna.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024