Annons:

Etraveli går in i Asien och Australien

Onlineresebyrån Etraveli satsar även utanför Europa och går in på 15 nya marknader i Asien, Afrika och Australien.

Förra året inledde Etraveli sin globala expansion på allvar och etablerade sig då i 18 nya länder i Europa. Nu går Etraveli med sitt varumärke Gotogate in i 15 nya länder. Totalt kommer Etraveli att finnas på 40 marknader. De nya länderna där onlineresebyrån går in i är Hong Kong, Singapore, Nya Zeeland, Australien, Japan, Sydkorea, Indonesien, Vietnman, Thailand, Malaysia, Filippinerna, Sydafrika, Förenade arabemiraten, Israel och Saudiarabien.

– Vi har valt länderna efter en strukturerad process, där vi bland annat tittat på storleken av marknaden, onlinepenetrationen, den potentiella tillväxten i marknaden. Vi har även tittat på var metasökmotorn Momondo, som är en samarbetspartner till oss, valt att gå in. Men vi är förstås ödmjuka inför uppgiften, säger vd Mathias Hedlund.

Samtidigt startar Etraveli en kundtjänstsamarbete med det indiska företaget WNS, som kommer att ansvara för kundtjänsten för de 15 nya marknaderna samt Storbritannien och Irland.

Betyder det färre arbetstillfällen på huvudkontoret i Uppsala?

– Nej, för vi växer så kraftigt. Vi anställer mer personal i Sverige också, säger Mathias Hedlund.

Är det någon av de nya marknaderna som är extra spännande?

– Det vågar jag inte säga nu. Vår strategi är att pröva oss på vilka marknader vi är konkurrenskraftigt och bygger på från det. Och det vet man aldrig i förväg var det blir. Exempelvis när vi gick in i England trodde vi att det skulle bli svårt eftersom konkurrensen där är mördande, men där har det gått bra och uppenbarligen hade vi en plats att fylla på den marknaden.

I dag kommer en tredjedel av Etravelis försäljning utanför Norden. Storbritannien, Frankrike och Tyskland är de tre största europeiska marknaderna utanför Norden. Hur stora de är på respektive marknad vill dock inte Mathias Hedlund avslöja. I Storbritannien är marknadsandelen ”någon enstaka procent” enligt Hedlund. 

Kommentarer är stängda.