Annons:

Nakna turister riskerar böter på Mallorca

I ett försök att tvätta bort stämpeln som skandalomsusat partyställe har spanska Magaluf infört nya regler som bland annat innebär dryga böter för alla som visar sig nakna. Det skriver svd.se.

I ett försök att komma tillrätta med det busliv som ofta förknippas med den spanska turistorten Magaluf införs i dag den 9 juni nya strängare regler som bland annat innebär cirka 30 000 kronor i böter för den som visar sig naken på gatorna. Samma bötesbelopp riskerar personer som kissar offentligt ägnar sig åt så kallad balconing, det vill säga hoppa från sitt hotellrum rakt ner i poolen – en livsfarlig lek som orsakat flera dödsfall de senaste åren, skriver svd.se och hänvisar till The Telegraph.

De lokala myndigheterna har också beslutat att öka polisnärvaron och antalet övervakningskameror. Dessutom kommer försäljning av alkohol att förbjudas mellan midnatt och klockan åtta på morgonen, skriver

I och med de nya reglerna, som införs efter en rad incidenter med överförfriskade turister, hoppas den lokala turistnäringen kunna locka en äldre målgrupp till Magaluf.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024