Annons:

Choice rullar ut Apple Pay på alla hotell

Nu förbereder Nordic Choice alla sina hotell för att kunna ta betalt med Apple Pay. Till årsskiftet ska alla gäster med en Iphone kunna betala med sin telefon.

Apple håller som bäst på att rulla ut sin betallösning Apple Pay över världen. Den är ännu inte släppt i Sverige men när det sker vill Nordic Choice Hotels vara förberett.

– Vi tror att det kommer senast till årsskiftet. Då kommer alla våra hotell vara förberedda för att ta betalt via den tekniken, säger Oscar Edholm, it-chef för Nordic Choice.

Det som krävs på hotellen är att kortterminalerna är förberedda för tekniken. Dessutom utbildar Choice sin personal så att de kan guida gästerna i hur man betalar.

Kommunikationen mellan telefonen och kortterminalen sker med en bluetooth-teknik, BLE. Även Android är på gång med en betallösning för telefoner med det operativsystemet.

Comfort Hotel Xpress Central Station i Oslo blir först ut med Apple Pay inom Choice. Så fort arbetet är klart kan gäster från de länder där Apple Pay är släppt kunna betala med sin telefon.

Det som krävs hos gästerna är att de har en Iphone samt att de har kopplat ett kontokort till sitt Apple-konto. När man ska betala håller man sin telefon i närheten av terminalen. Då kommer beloppet upp och man signerar antingen genom att slå sin pin-kod på telefonen – eller använder sitt fingeravtryck om man har en tillräckligt modern telefon.

– Det är en extremt smidig process, säger Oscar Edholm.

Han tror att det här sättet att betala kommer att slå igenom brett.

– Hälften av de stora retailkedjorna i USA har sagt att de ska implementera Apple Pay under 2015. Telefonen är för många viktigare än plånboken idag och både svenskar och norrmän är snabba på att ta till sig ny teknik, säger Oscar Edholm.

Han har en vision klar:

– Vi öppnar Urban Escape vid Brunkebergstorg i Stockholm 2017. Min vision är att man ska kunna bo och leva där utan vare sig kreditkort eller kontanter.

Hur stor investeringen är för Choice vill Oscar Edholm inte berätta.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024