Annons:

Ögonstyrning gör Via Egencias tågbokning bättre

Affärsresebyrån Via Egencia lanserar en ny tågbokningsfunktion i sitt egenutvecklade onlineverktyg, där bland annat en grupp frivilliga affärsresenärer deltagit i en ögonstyrningsstudie för att optimera designen i bokningsmodulen.

Via Egencia, som ingår i onlinereseföretaget Expedia, har under flera år satsat hårt på ett egenutvecklat onlinebokningssystem i stället för att som många av deras konkurrenter enbart använda sig av Amadeus självbokningssystem AeTM.

Som en del av den kontinerliga utvecklingen lanserar bolaget nu sin nya tågbokningsfunktion, som är viktig för svenska affärsresenärer som reser mycket med tåg inom Sverige. Via Egencia menar att den nya tågbokningen ligger i linje med företagets mål att integrera konsumentinspirerade bokningsupplevelser med ett fullständigt utbud av affärsresebyråtjänster.

En viktig del när det nya tåggränssnittet utvecklades var en ögonstyrningsstudie som genomfördes i samarbete med en grupp frivilliga affärsresenärer från Via Egencias kundföretag. All data visualiserades i så kallade värmekartor som dokumenterar vilka delar av bokningssidorna som fångade testanvändarnas uppmärksamhet och vilka delar som förbisågs. Resultaten användes därefter för att optimera webbsidornas design så information och text anpassades efter de mönster som registrerats bland testpersonerna.

– Att kunna involvera våra egna resenärer som testanvändare innan produkten helt färdigställts är inspirerande. Det är en win-win-situation som gör att användarupplevelsen blir intuitiv, effektiv och positiv, säger Michael Schüller, vd för Via Egencia Sverige.

 

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024