Annons:

Här finns Sveriges dyraste hotellrum

Visby är Sveriges dyraste hotellstad och Stockholm rasar samtidigt till plats åtta på Trivagos sammanställning för juli månad.

Den tyska hotellsajten Trivago har under juli månad jämfört svenska städers hotellpriser – och den som tror att Stockholm är landets dyraste hotellstad är fel ute, skriver di.se.

Enligt undersökningen är det gotländska Visby som tar de högsta priserna för en övernattning. Här betalar man i snitt 1940 kronor per natt under juli månad, vilket motsvarar en ökning på 24 procent jämfört med i juni. 

Den största prisökningen procentuellt sett noteras annars på Öland. Under juli har hotellpriserna på Borgholm stigit med 28 procent till 1300 kronor per natt. 

Men många andra semesterstäder är dyrare än så. Den som vill boka rum i Kivik, Halmstad, Simrishamn eller Vimmerby kan räkna med att betala mellan 1400 och 1500 kronor per natt under sommarmånaden.  

Men i Stockholm går det att komma undan ovanligt billigt. Från att ha varit Sveriges dyraste hotellstad i juni, har priserna i Stockholm sjunkit med 14 procent till 1424 kronor per natt i juli. Stockholm ligger därför på åttonde plats på Trivagos lista över Sveriges dyraste hotellstäder, strax efter Göteborg.

Billigast är det att övernatta i Gävle där en natt på hotell kostar omkring 840 kronor i snitt. Även Uppsala och Jönköping erbjuder hotellnätter under tusenlappen.

Här är hotellrummet dyrast
Visby, 1942 kr
Kivik, 1507 kr
Halmstad, 1498 kr
Simrishamn, 1452 kr
Vimmerby, 1443 kr

Här är hotellrummet billigast
Gävle, 842 kr
Uppsala, 925 kr
Jönköping, 943 kr 
Malmö, 943 kr
Lund, 962 kr

Källa: Trivago

Kommentarer är stängda.