Annons:

Live-tracking på Norwegians flyg

Norwegian är i färd med att installera ett spårningsprogram i alla företagets 100 flygplan.

När Malaysia Airlines flight MH370 försvann den 8 mars förra året ställde många frågan om varför det inte finns tillgång till mer exakta uppgifter för var ett plan befinner sig vid en viss tidpunkt. Den frågan har även ställts av de internationella luftfartsorganisationerna Iata och Icao, vilket har fått teknikföretaget Sita att utveckla en speciallösning, skriver Check-in.dk

I våras lanserade Sita säkerhetsprogrammet Onair aircom flight tracker. Omkring 15 flygbolag har beställt produkten, däribland Norwegian som blir ett av de första flygbolagen att ta produkten i bruk. Installationen i alla 100 Norwegianflyg kommer att inledas innan juni månads slut och ska göra det möjligt att följa flygplanets position var 15:e minut.  

Aircom flight tracker är en markbaserad programvara som ständigt kan följa ett flygplans position och upptäcka eventuella rörelser som inte är normala.

– Aircoms varningssystem gör det möjligt för oss att mer säkert och effektivt hantera vår flotta, säger Geir Steiro, driftsdirektör på Norwegian till Check-in.dk.

Kommentarer är stängda.