Annons:

Turismen i Stockholm ökar

Stockholm är en av de snabbast växande turiststäderna i Europa, men mer kan göras anser Stockholm visitors board och Visita.

Antalet övernattningar i Stockholm har ökat stort. Förra året hade huvudstaden 11,8 miljoner gästnätter. Det är en ökning med 7,8 procent jämför med föregående år, skriver Besöksliv.se.

Enligt European Cities Marketing Report 2014-2015 placerar sig Stockholm på en 13:e plats av 119 europeiska städer. På första plats finns Istanbul med en ökning på 13,6 procent, följt av Amsterdam på 11,6 procent och Madrid med 11 procent.

Men det finns mer att göra inom turismen, tycker Thomas Andersson, vd för Stockholm visitors board.

– Olika aktörer inom besöksnäringen behöver samverka mer. Vi behöver samverka bättre vid evenemang så att synligheten ökar och vi behöver dela information med varandra så att vi kan locka ännu fler besökare. Det gäller alla som jobbar inom besöksnäringen, alltifrån flygbolag till kaféer och hotell, säger han till Besöksliv.se.

Eva Östling, som är vd för organisationen Visita säger att det är goda nyheter att Stockholm växer som turiststad men poängterar också att det finns mer att göra.

– Det är glädjande att Stockholm ligger långt upp men inte bara Stockholm utan resten av landet kan mer. Jag vill se en bättre samordning och samverkan mellan politiken och företagen inom besöksnäringen. Det krävs långsiktigt förutsägbara regler och politiska beslut för att investeringar ska öka. Kommunal service och infrastruktur är viktiga hörnstenar för att besöksnäringen ska fortsätta att växa, säger hon. 

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024