Annons:

Hurtigruten köper nytt fartyg

Hurtigruten investerar i ett nytt fartyg för expeditionsresor.

Det nya fartyget, MS Norway Explorer, är byggt i Portugal 2009 och har manövreringsegenskaper som gör det möjligt att komma nära naturen och uppleva djurlivet på närmre avstånd än tidigare. Enligt ett pressmeddelande säkrar Hurtigruten därmed sin position som branschens största upplevelse- och äventyrsrederi längs den norska kusten och i polarvattnen. 

MS Norway Explorer är det trettonde fartyg i Hurtigrutens flotta och kommer ha kapacitet för 320 gäster med sina 180 hytter. 

– Jungfrufärden kommer ske nästa år. MS Norway Explorer ska först genomgå en totalrenovering som innebär att fartyget anpassas till Hurtigrutens höga standard och för att klara polarvattnen. Som vanligt lägger Hurtigruten stor vikt vid miljön och renoveringen innebär även att man minimerar drivmedelsförbrukningen och utsläppen, säger Jacob Trampe Broch, nordisk marknadschef på Hurtigruten. 

MS Norway Explorer kommer att ersätta MS Midnatsol, som flyttas till Antarktis. Fartyget kommer även ta med resenärer till Grönland, Svalbard och Antarktis med start hösten 2016.

Svenskarnas aptit på äventyr ökar. Det visar sig tydligt i Hurtigrutens statistik. Under första kvartalet 2015 ökade svenskarnas bokning med cirka 50 procent på Hurtigrutens olika kryssningspaket, jämfört med samma period tidigare år.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024