Annons:

Taxi Stockholm startar guidade turer

Nu erbjuder Taxi Stockholm guidade turer med hjälp av interaktiv teknik.

Turister i Stockholm kan nu beställa en taxi och åka på en spännande guidad tur runt om i staden. Turen skildrar de mest ikoniska händelserna från de senare decenniernas brottsplatser i Stockholm.  

Taxi Stockholm har nu med hjälp av gps, rörliga bilder och så kallad geofencing-teknik gjort det möjligt att skapa en interaktiv guidad upplevelse. Taxi Stockholm kallar tjänsten för Explore Stockholm där resenären själv väljer vilken sida av staden som man vill utforska. Första temat som släpps är Crime – en guidetur i Stockholms undre värld, skriver Taxi Stockholm i ett pressmeddelande. 

Intresset för deckargenren Nordic Noir syns inte minst i de tusentals turister som enligt Stockholms Visitors Board reser till staden efter att ha läst Stieg Larssons böcker eller sett Millenniumfilmerna. Med Explore Stockholm får turisten uppleva verklighetens Nordic Noir.

– Explore Stockholm är som att sitta mitt i händelsernas centrum med rörlig bild och en berättarröst i högtalarna samtidigt som man besöker de platser där historierna utspelar sig. Man ryser när man tar Crime-turen. Jag ser fram emot att höra hur kunderna kommer att uppleva tjänsten och vi kommer ser fler varianter framöver säger Carina Herly, marknadschef på Taxi Stockholm.

Manuset till Explore Stockholm Crime är skrivet och uppläst av Anton Berg, vars röst känns igen från P3 Dokumentär och Crime-temat kommer att senare följas av en cityguide och ett tema på kändisar. 

Guideturen Explore Stockholm – Crime ger resenären historierna bakom Palmemordet, Norrmalmstorgsdramat, mordet på utrikesminister Anna Lind, Stureplansmorden, helikopterrånet i Västberga och de mörka dagarna då lasermannen härjade.

 

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024