Annons:

Ryanair skyller dansk konflikt på SAS

SAS är ansvariga för konflikten mellan det danska facket och Ryanair, enligt Ryanair själva.

I fredags kunde Travel News berätta om att den danska arbetsdomstolen har beslutat att personal vid Ryanair i Danmark får rätt till kollektivavtal. Under en presskonferens i Köpenhamn i senare samma dag beskyllde Ryanairs vd Michael O’Leary SAS för att ha varit med och startat konflikten i Danmark i mars i år. Det skriver Check-in-dk

Konflikten blossade upp på Köpenhamns flygplats den 18 mars, när flygpersonal blockerade flera flygplan i protest mot Ryanairs usla arbetsvillkor. Sedan händelsen har facket, som representerar flygbolagets anställda i Danmark, drivit en ständig kamp mot Ryanairs arbetsvillkor – och förra veckan gav Arbetsdomstolen dem rätt. 

Under presskonferensen i fredags beskyllde Michael O’Leary det danska facket för att vara SAS egna fackförening. 

– Facket representerar SAS-anställda. De representerar inte Ryanairs personal, säger Michael O’Leary.  

O’Leary hävdar också att det var SAS-personal som den 18 mars blockerade Ryanairs första flygplan på Köpenhamns flygplats, när det skulle flyga tillbaka till Dublin.

Men på SAS dementeras Michael O’Learys påståenden.

– SAS har ingenting med Ryanair att göra. Våra medarbetare kommer inte i närheten av deras flygplan, säger SAS presschef Trine Kromann-Mikkelse och hänvisar till tingsrättens dom. 

– Arbetsdomstolen konstaterade att SAS inte hade något med händelserna att göra, säger Trine Kromann-Mikkelsen till Check-in.dk.

Enligt Di.se hotar även Ryanair att lämna Danmark om facket fortsätter att bråka. Flytten, till Kaunas i Litauen, kommer att ske den 14 juli, enligt O’Leary.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024