Annons:

Rekordsiffror för Norwegian

Norwegian sålde nästan nio av tio flygsäten förra månaden. Det är den högsta beläggningen för flygbolaget någonsin, en junimånad.

Norwegians trafiksiffror för juni visar en god passagerarutveckling och en beläggning på 88 procent. Aldrig tidigare har flygbolaget haft en lika hög beläggning i juni. En kombination av god tillväxt på långdistansflygningar och stor lust att resa i Skandinavien förklarar till stor del den positiva utvecklingen, säger flygbolaget i ett pressmeddelande.  

I juni flög 2 463 239 passagerare med Norwegian och jämfört med samma månad förra året är det en ökning med sju procent. Den totala trafiken ökade med 11 procent, medan kapaciteten ökade med 4 procent i månaden. Beläggningen på 88 procent är en ökning på 5,5 procentenheter jämfört med samma månad förra året.  

– Det är glädjande att så många väljer att resa med oss och att vi fyller nära nio av tio säten. Vi är särskilt nöjda med utvecklingen av långdistansverksamheten. Men vi har nog också fått lite draghjälp av vädergudarna den här månaden eftersom många skandinaver har valt att resa till varmare breddgrader, säger Norwegians vd Björn Kjos.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024