Annons:

Antalet utrikesresor ökar

Utrikesresandet på Arlanda flygplats fortsatte sin ökning under juni och landade på nästan 1,8 miljoner utrikesresenärer, uppger Swedavia i ett pressmeddelande.

Drygt 1,8 miljoner resenärer reste utomlands via Arlanda under juni. Det är en ökning med två procent. Även om chartervolymen sjönk något i juni jämfört med samma period 2014, ökade antalet resenärer på reguljärflygen, som erbjuder allt fler klassiska semetermål till Turkiet, Grekland och Spanien.

Antalya, Palma, Chania, Rhodos och Mugla i Turkiet var de största charterdestinationerna förra månaden. Men den största destinationen från Arlanda är London. Köpenhamn, som ligger på andra plats, minskade för sjätte månaden i rad.

Under det första halvåret 2015 har 11 miljoner utlandsresenärer rest via Arlanda. Det innebär nya rekordsiffror och en ökning av resenärer på två procent jämfört med samma halvår 2014.

– Det är glädjande att se att utrikestrafikens utveckling är fortsatt stark och den bekräftar Arlandas viktiga roll som porten till och från Sverige, säger Kjell-Åke Westin, flygplatsdirektör på Arlanda.

Däremot minskade inrikesresandet i juni med tre procent, vilket ger en sammanlagd resenärsökning på en procent, drygt 2,2 miljoner resenärer.

Antalet landningar på Arlanda i juni var oförändrat jämfört med juni förra året. 

Sammantaget ökade antalet resenärer vid Swedavias alla flygplatser med fyra procent under juni jämfört med samma månad förra året. Utrikesresandet steg med sex procent och totalt reste eller ankom cirka 3,5 miljoner resenärer till någon av de tio flygplatserna. Det är en ökning med 126 000 resenärer.

Kommentarer är stängda.