Annons:

Risk för dubbel Lufthansa-strejk

Efter misslyckade förhandlingar har Lufthansas piloter tagit tillbaka sitt löfte om att inte strejka i juli. Därmed kan flygbolaget drabbas av både en pilot- och kabinstrejk samtidigt, under de kommande veckorna.

En trettonde pilotstrejk på nästan ett och ett halvt år kan bli verklighet under de kommande veckorna och den kan även ske samtidigt som en strejk bland Lufthansas kabinpersonal, uppger Check-in.dk.  

Det står klart efter att den tyska pilotorganisationen Vereinigung Cockpit, avbröt den vapenvila som facket och Lufthansas ledning beslutade om i maj.  

Parterna har länge varit oense om bland annat pensionsvillkor och dotterbolaget Eurowings roll i Lufthansas verksamhet.  

Men piloterna anser nu att Lufthansas ledning inte är beredda att förhandla om alla frågor och beslutade därför att lämna förhandlingarna och dra tillbaka löftet om ett strejkfritt juli. Detta gör att Lufthansa på kort varsel riskerar att drabbas av ytterligare en pilotstrejk, skriver Check-in-dk. 

Lufthansas piloter kan komma att få sällskap av en till strejk från samma bolag. Lufthansas kabinpersonal meddelade i slutet av juni att de skulle gå i strejk från den 1 juli. Men den 30 juni sköt flygvärdinnorna på datumet till mitten av juli, utan att ge mer information.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024