Annons:

Kryssningar tillåts mellan USA och Kuba

Det allt mer öppna förhållandet mellan USA och Kuba har nu lett till att kryssningsbåtar fått tillåtelse av amerikanska staten att starta trafik mellan de två länderna.

De förbättrade relationerna mellan USA och Kuba har på kort tid öppnat upp för Kubas turism. Nu är det även klart att kryssningsrederiet Carnival Cruises blir det första att segla mellan Miami och Havanna. Samtidigt planerar rederiet MSC Cruises att segla mellan Kuba, Jamaica, Caymanöarna och Cozumel, uppger Standby.dk

Nyheten kommer efter Barack Obamas nya åtgärder för att återställa diplomatiska förbindelser med Kuba. 

Kryssningsfartyg har väntat länge på att få segla från USA till Kuba, som är den största av de karibiska öarna. Nu blir fartyget Adonia, med plats för 700 passagerare, först ut med tillåtelse att lägga till i Havannas hamn. 

Men det kommer att dröja innan kryssningstrafiken kan komma igång på riktigt, skriver Standby.dk. Hamnar och infrastruktur i Kuba är inte redo för den anstormning som förväntas. De politiska överenskommelserna mellan Kuba och USA är heller ännu inte helt avklarade och därför kan det inte bli tal om någon större trafik mellan länderna. 

Också det schweiziskt ägda MSC Cruises planerar resor till Kuba. Under en säsong kommer Havanna, med start i december i år, tjäna som hemmahamn för skeppet MSC Opera. 

Därifrån gör fartyget en karibisk kryssning till Jamaica, Caymanöarna och Cozumel i Mexiko – men inte till USA. Eftersom det är ett europeiskt rederi finns inga politiska hinder för en sådan rutt, som inte påverkar en amerikansk hamn.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024