Annons:

Fler väljer hyrbil på semestern

Allt fler svenskar hyr bil under semestern. Och det får gärna vara en lyxigare variant.

Intresset för att hyra bil under semester blir all mer större. Åtta av tio säger sig vilja hyra personbil på resan, men både cykel och vespa är också populärt, visar Tickets Novusundersökning.

Sverige möter trenden i övriga Europa och hyr gärna både större och dyrare bilmodeller. Helst ska det vara en lyxbil. En Porsche eller en Maserati betraktas som en upplevelse i sig under resan.

– De som hyr lyxbil tycker att det är värt pengarna då körningen är en del av upplevelsen på resan. Intresset har ökat för att till exempel hyra Porsche 911 och köra på Autobahn eller för att hyra cabrioleter som Maserati Grand Sport eller Audi A5 på franska Rivieran. Det är resenärens egen fantasi som sätter gränsen för bilvalet, säger Karin Starkman Ahlstedt, PR- och kommunikationsansvarig för Ticket Privatresor.

Det ökade intresset för hyrbil på resan har ett samband med svenskarnas intresse för aktiva resor till länder med många upplevelser. Populärast är Spanien, Italien och USA.

– Spanien är liksom tidigare år det mest populära landet att hyra bil i för svenskarna. Det är sommarens mest populära turistland för svenskar samtidigt som det är väldig billigt att hyra bil där och det dessutom finns många fina utflyktsmål, säger Karin Starkman Ahlstedt.

Även resmål i USA, till exempel i Los Angeles, San Fransisco, Fort Lauderdale, Miami och Orlando ökar intresset för att hyra bil.

– Att resa till USA är en dröm för många svenskar och de som uppfyller den vill gärna hyra bil och åka runt i det bilvänliga landet. I och med att vi ser en kraftig ökning av resor dit, trots att dollarkursen har försämrats, ökar även biluthyrningen, säger Karin Starkman Ahlstedt.

 

Här hyr svensken helst bil
1. Spanien
2. Italien
3. USA
4. Frankrike
5. Sverige

Källa: Autoeurope/Ticket Privatresor. Avser antal personbilar uthämtade under sommarmånaderna.

 

Fordon svenskar helst vill hyra på resan
1. Bil (81 procent)
2. Cykel (41 procent)
3. Vespa (29 procent)
4. Cabriolet (19 procent)
5. Jeep (20 procent)
6. Motorcykel (9 procent)
7. Husbil (8 procent)
8. Husvagn (2 procent)

Källa: Ticket Novusundersökning med 1117 respondenter, rikstäckande urval.

 

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024