Annons:

Världens största bastu har åter öppnat

Det finns sätt att hålla sig varm uppe vid Polcirkeln. Som att tillsammans med hundra andra besöka världens största bastu på ön Sandhornøya utanför Bodø i Norge.

Konstprojektet Salt har åter öppnat vad de hävdar är världens största bastu, på ön Sandhornøya i Norge, ovanför polcirkeln. Det skriver brittiska The Independent. 

Bastun, som har fått namnet Agora, stod klar redan förra sommaren. Men efter en kraftig storm som orsakade allvarliga skador på byggnaden, har den hållits stängd under än längre tid. Förra månaden öppnades bastun åter för allmänheten. 

Agora är belägen på en avlägsen strand och har ett stort triangelformat panoramafönster som vetter ut över Ishavet. Fyra braskaminer och över hundra bastubadare ryms där samtidigt och besökarna har också möjlighet att njuta av en mängd kulturella evenemang.  

Entreprenören bakom projektet, Erlend Mogård-Larsen, berättar att antalet besökare har stigit kraftigt sedan Agora öppnades på nytt i juni.

– Det har visat sig vara populärt att komma ut hit på lördagar för att basta och det tycker vi är mycket trevligt. 

Arkitekturen är inspirerad av triangelformade ställningar på vilka man torkar lutfisk och är öppen för allmänheten fram till september. Små stugor med glastak, för den som vill övernatta, finns också på stranden.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024