Annons:

1,6 miljarder blev 80 miljoner

Choice har ingått förlikning med Pandox. Hotellfastighetsbolaget hade stämt Choice på ett miljardbelopp, men nådde inte riktigt dit.

Förlikningen är mellan Nordic Choice Hotels, hotellfastighetsbolaget Pandox och konkursboet Tribe Invest som är en del av First Hotels. Bakgrunden är att Choice drev ett antal hotell i Danmark, som hade hyresavtal med Pandox huvudägare Christian Ringnes. Hotellen gick dåligt och Choice Hotels ägare Petter Stordalen sålde rörelserna till First Hotels. Hotellen gick senare i konkurs.

Christian Ringnes ansåg att Petter Stordalen – som han är vän med och hyr ut hotellfastigheter till – hade tömt hotellbolagen på pengar innan försäljningen till First Hotels. Hösten 2014 lät Christian Ringnes stämma Choice på 1,6 miljarder norska kronor.

Men nu har parterna ingått förlikning. Choice ska betala 80 miljoner norska kronor till konkursboet.

– Pandox och Nordic Choice Hotels är bägge ledande företag inom hotellfastigheter och hotelldrift, och det är långt mer intressant att fokusera på framtida affärer än att fastna i gamla tvister, säger Petter Stordalen i ett pressmeddelande.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024