Annons:

Ny lösning för wi-fi i alla flygplan

Trådlöst internet på flygplan kräver inte längre dyra installationer av antenner och komplicerad utrustning. En ny mobil lösning gör det möjligt att ha wi-fi i alla typer av flygplan.

Utbyggnaden av trådlöst internet på flygplan kan komma att öka betydligt under de kommande åren. En ny teknik gör det betydligt enklare för trådlöst nätverk ombord på flygplan, enligt danska Check-in.dk.  

Dagens teknik kräver en omfattande installation av antenner, sändare och mottagare. Men nu har en ny lösning nått marknaden. MI Airlines Airfi box är ett batteridrivet trådlöst lokalt nätverk som är uppbyggt kring en liten låda och som kan förvaras i en bagagehylla. Airfi-lösningen klassificeras som en så kallad T-PED (Transmitting Personal Electronic Device) och kräver inga installationer i flygplanet. Därför finns det ingen anledning för flygbolagen att utfärda ytterligare certifiering.  

I början av varje dag placeras Airfi-utrustningen i besättningens bagagehylla. Den slås på genom att trycka på en knapp och vid slutet av varje dag laddas batterierna. Lådan är som storleken på en byrålåda, väger 1,2 kilo och batteriet håller i upp till 15 timmar. Två lådor kan täcka hela insidan av en Boeing 737 för 180 personer, medan 3-4 lådor kommer användas i större långdistansflygplan.  

Estonian Air var tidigare i år det första flygbolaget att börja använda Airfi.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024