Annons:

Familjer till omkomna i Germanwings-kraschen kritiserar Lufthansa

Flera familjemedlemmar till passagerare som dog i Germanwings-olyckan i mars kritiserar Lufthansagruppen för den låga kompensationen de har fått av bolaget.

25 000 euro. Det är vad familjemedlemmarna till de omkomna i Germanwings-kraschen får i kompensation per omkommen, skriver Standby.dk

I ett brev adresserat Carsten Spohr, vd för Lufthansagruppen som äger Germanwings, skriver anhöriga att de är besvikna på Lufthansas beteende ”efter att en av flygbolagets piloter har dödat våra barn”. 

”25 000 euro per avliden passagerare är samma belopp som du personligen får i lön varje vecka av Lufthansa”, står det i brevet till Carsten Spohr. Avsändarna är 32 släktingar, föräldrar och makar till de 16 tyska gymnasieelever och deras två lärare som flög med det förolyckade planet.  

Det var den 24 mars i år som andrepiloten Andreas Lubitz, låste ut kaptenen ur cockpiten och sedan medvetet kraschade planet i de franska alperna. Enligt haverikommissionen led Andreas Lubitz av en depression, som han dolde för Germanwings.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024