Annons:

Lufthansa anmäld till EU-kommissionen

ECTAA har anmält Lufthansa till EU-kommissionen med anledning av flygbolagets beslut att ta ut en särskild avgift för bokningar via GDS-system.

Den europeiska resebyråorganisationenECTAA har beslutat att anmäla Lufthansa till EU-kommissionen, skriver Svenska Resebyråföreningen. Detta grundar på flygbolagets beslut att ta ut en särskild avgift för bokningar via gds-system, vilket kommer att leda till högre priser för resenärer som bokar biljetter med Lufthansa och dotterbolagen Austrian, Brussels Airlines och Swiss. 

Resebyråerna, flygbolagens egna agenter, hamnar samtidigt i ett konkurrensmässigt sämre läge jämfört med Lufthansas och dess dotterbolags direktförsäljning.  

Det var tidigare i somras som Lufthansa beslutade att från den första september lägga på en extra avgift när bokningar görs via gds-system. 

Nu blir det upp till EU-kommissionen att besluta i frågan om Lufthansa bryter mot EU:s regler. ECTAA planerar också rättsliga utredningar för att se om Lufthansas handlingar strider mot EU:s konkurrensregler.

Kommentarer är stängda.