Annons:

Grekland får hjälp av turister

Den kalla och regniga sommaren har fått svenskarna att kasta sig över charterresor till värmen och Grekland som resmål är fortfarande mycket populärt.

Svenskarnas sug på solsemestrar till de grekiska öarna har trots krisen inte påverkats. Inte ens när det stormade som värst kring Grekland, den andra veckan i juli, skriver Di.se. 

– Den veckan hade vi 60 procent högre bokningsgrad på just Grekland jämfört med samma vecka året innan. Det har varit fortsatt högt tryck och jag tror att det varit mycket på grund av att vi hört från vänner och bekanta, inte minst på sociala medier, att de som rest och varit på de grekiska öarna har haft det väldigt bra, säger Mathias Bergendahl, informationschef på charterbolaget Fritidsresor. 

Den grekiska krisen gjorde heller ingen större påverkan hos Ving.

– Vi såg en liten avmattning på Greklandsresorna när den ekonomiska krisen uppmärksammades som mest, men det lade sig snabbt och efter det har vi haft högt tryck, skriver informatören Anna Hagberg till Di.se.

Nio av tio Greklandsresor redan bokade hos Ving. Hittills ligger bokningarna hos Fritidsresor på fem procent över nivån under samma period förra året. Det är sjätte året i rad som bokningarna till Grekland ökar och trycket ser inte ut att avta. 

– Det finns fortfarande ströresor om man tittar på utbudet under sommarlovet men det är inte många kvar, säger Mathias Bergendahl. 

 

Kommentarer är stängda.