Annons:

Ryanair höjer sina prognoser

Ryanair höjer målet för passagerartrafiken under räkenskapsåret och räknar med att helårsvinsten kommer att hamna i övre delen av det tidigare angivna intervallet.

Ryanair höjer målet för passagerartrafiken under räkenskapsåret fram till mars 2016. Detta på grund av ett starkt bokningsflöde under sommaren, skriver Standby.dk.

Antalet passagerare beräknas öka till 103 miljoner, mot 90,6 miljoner förra året. Tidigare låg målet på 100 miljoner passagerare. Vinsten efter skatt för räkenskapsåret beräknas bli 940-970 miljoner euro.

Men Ryanair meddelar även att de planerar att sänka priserna rejält under vintern och att detta kan leda till aggressiv respons från konkurrerande flygbolag, något som kan påverka lönsamheten negativt.

Tillkännagivandet kommer strax efter Air France meddelade om nya planer för omstrukturering och Lufthansa introducerade låga biljettpriser för att konkurrera med Ryanair. De lägre vinterpriserna kommer också att drabba Easyjet, som Ryanair konkurrerar med i satsningen på bättre kundrelationer och om bas på de större flygplatserna.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024