Annons:

LaGuardia får ett ansiktslyft

En av USA:s mest trafikerade flyplatser är också en av landets minst omtyckta. Nu kommer New Yorks flygplats LaGuardia få en efterlängtad uppfräschning.

USA:s vice president Joe Biden har tidigare jämfört flygplatsen LaGuardia i New York med ”något ur ett u-land” och guvenör Andrew Cuomo tycker den är en förfärlig entré till staden. Nu kommer flygplatsen äntligen att renoveras, uppger Standby.dk.  

LaGuardia byggdes 1964 och har årligen 27 miljoner resenärer. Men Manhattans närmsta flygplats är i dåligt skick med gamla omoderna terminaler. 

– Nu kommer vi kunna välkomna resenärer till LaGuardia med stolthet. Det har New York förtjänat under en mycket lång tid, säger New Yorks guvenör Andrew Cuomo.  

Den ambitiösa planen för renovering och ombyggnad kommer att skapa tusentals arbetstillfällen på flygplatsen i Queens och är beräknad att kosta omkring 35 miljarder kronor. Ombyggnaden av flygplatsen, vars ökända korta landningsbanor är omgivna av vatten, kommer att göra området dubbelt så stort för flygplanen att verka i. Mer än tre kilometer nya banor ska byggas. Arbetet kommer att inledas nästa år och 2019 planeras den första nya delen öppnas för passagerare . 

Även på JFK-flygplatsen planeras en modernisering, med bland annat ett nytt flygplanshotell och en terminal för djur.  

År 2012 utsåg Travel and Leisure Magazine LaGuardia till världens värsta flygplats när det kom till bagagehantering, design, servicepersonal och renlighet.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024