Annons:

SAS överväger bagageavgift

Betalning för incheckat bagage på SAS-flyg kan bli verklighet.

SAS-resenärer kan framöver bli tvungna att betala för incheckar bagage, skriver Check-in.dk. Den extra avgiften ska komma att gälla för de billigaste biljetterna, SAS Go.

SAS danska presschef, Trine Kromann-Mikkelsen, säger till Check-in att det kommer att bli förändringar i flygbolagets pris​​koncept, men hon kan inte säga när.  

Förra veckan lanserade Lufthansa ett nytt biljettkoncept där passagerare som reser i den billigaste prisklassen måste betala för sitt bagage. Med detta gör bolaget sällskap med bland annat Finnair, KLM, Air France och många av de stora flygbolagen i USA, som också har beslutat att ta ut en extra avgift för incheckade väskor, för att därmed kunna erbjuda billigare biljetter.  

När SAS för två år sedan lanserade sitt priskoncept SAS Go valde de att inte ändra på bolagets standardiserade regler. Men kan snart komma att ändras. 

– Det är inte nödvändigtvis så att vi ska vara först med allt. Det kan vara klokt att låta storebror ändra på vissa saker före oss, säger Trine Kromann-Mikkelsen, och syftar på Lufthansa.  

Kommentarer är stängda.