Annons:

Järnvägsspåren ruttnar bort

Landets mest trafikerade järnvägssträcka håller på att ruttna bort. ”Beror på att underhållet inte fungerar som det ska”.

Det är träsliprarna under landets mest trafikerade järnvägssträcka i norra Stockholm som sakta håller på att ruttna sakta bort. Detta för med sig att bultar och klamrar som håller fast rälsen lossnar.

– Det beror på att underhållet inte fungerar som det ska och det kan betyda urspårning, säger spårsvetsaren Björn Weidlertz till SVT Nyheter.

Sträckan vid Karlbergs station norr om centrala Stockholm är hårt trafikerad. Här går passagerartåg och godståg från norra och västra Sverige, samt tågen till Arlanda flygplats och Stockholms norra förorter.
Johnny Naderus, vice ordförande för facket Seko, menar att det handlar om lagbrott.

– Det är fullständigt oacceptabelt. Det finns säkerhetsföreskrifter som Trafikverket ska följa, där det tydligt framgår när man ska byta ruttna slipers. Uppenbarligen tillämpar inte Trafikverket föreskrifterna. Det är ett lagbrott Trafikverket ägnar sig åt, säger han till SVT.

Enligt Trafikverket är förklaringen resursbrist.

– Vi har en gammal och sliten järnväg med eftersatt underhåll i Sverige. Vi har ju begränsade resurser och då får man göra tuffa prioriteringar, och då kan det se ut så här, säger Åke Johansson, projektingenjör på Trafikverket, till SVT.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024