Annons:

Festlig premiär för snabbtåget till Oslo

Igår var det premiär för SJ:s satsning på snabbtåg mellan Stockholm och Oslo. Premiärtåget möttes av pompa och ståt när det, på utsatt tid, rullade in på Oslo Sentralstasjon.

När det fullsatta X2000-tåget från Stockholm rullade in på Oslo Sentralstasjon klockan 10.28 igår möttes det av representanter från norsk politik, näringsliv och Jernbaneverkets egen blåsorkester.

Först att kliva av premiärtåget var SJ:s vd Crister Fritzon som tillsammans med Norges transportminister Ketil Solvik-Olsen, knöt ihop ett norsk-svenskt band för att markera invigningen av snabbtågsförbindelsen.

– Jag har verkligen sett fram emot den här dagen och det var fantastiskt att mötas av alla glada norrmän och festligheter på perrongen! Äntligen kan vi ge den viktiga affärsförbindelsen mellan Sverige och Norge ett miljöriktigt alternativ som fullt ut konkurrerar med flyget, säger Crister Fritzson.

Med på snabbtåget fanns även representanter från Värmland: landshövdingen Kenneth Johansson, regionrådet Tomas Riste, kommunalrådet Per-Inge Lidén och Handelskammaren Värmlands vd Frida Johansson.

Det nya X2000-förbindelsen mellan Stockholm och Oslo förkortar restiden mellan huvudstäderna från dagens sex timmar till cirka fyra och en halv timma. Tåget stannar i bland annat Karlstad och Arvika.

 

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024