Annons:

SAS nya Airbus försenad

Det första av SAS nya Airbus A330E-plan har blivit försenat och hinner inte fram till bolagets premiärflygning mellan Stockholm och Hongkong. Det skriver Flygtorget.

I SAS arbete med att förnya sin långlinjeflotta utgör de fyra Airbus A330E-planen en viktig del. Det första skulle levererats i dagarna, men nu har Airbus i Toulouse alltså meddelat att det första planet blivit försenat

– Det är helt odramatiskt och något som kan hända. Men den kommer alltså inte enligt den ursprungliga planen, säger Malin Selander, presschef på SAS till Flygtorget.

Förseningen innebär dock att SAS inledningsvis inte kan använda det nya planet på den nya linjen mellan Arlanda och Hongkong som drar igång den 10 september. Rutten kommer i stället trafikeras med en A330-maskin.

– Det blir ingen skillnad i passagerarupplevelsen. Alla våra A330 är uppgraderade med de nya kabinerna, säger Malin Selander.

Det som gäller nu är att det försenade A330E-planet ska levereras i slutet av september, då det omgående sätts in på linjen till Hongkong, skriver Flygtorget.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024