Annons:

Björn Kjos nominerad till pinsamt tv-pris

Norwegians vd Björn Kjos är nominerad till det föga eftertraktade priset Skämskudden som delas ut varje år till personer som stått för de mest pinsamma insatserna inom svensk television. Det skriver Affärsvärlden.

Den 27 augusti är det dags att dela ut det årliga priset Skämskudden på Ballroom 12 i Stockholm. En av de nominerade i kategorin ”Årets meltdown” är norska Norwegians vd Björn Kjos, skriver Affärsvärlden.

Kjos nomineras för sin medverkan i programmet Skavlan den 13 mars där han diskuterar skatter med den franske nationalekonomen Thomas Piketty, som är specialist på förmögenhetsojämlikheter.

De båda herrarna bråkade om Kjos aktieinnehav i egna bolaget, värt omkring två miljarder kronor. Bland annat påstod Kjos i programmet att han betalar mer än 1 000 procent i skatt på vad han tjänar. På Pikettys fråga om vad han betalar i skatt på sin förmögenhet har Kjos dock inte något bra svar.

Skämskudden delades ut för första gången i augusti 2013. Bakom projektet står komikerna Martin Soneby och Fritte Fritzson som genom priset vill uppmuntra kreativitet och nytänkande inom tv-sfären, samt uppmärksamma att en oproportionerligt stor del av svenskproducerad tv är av undermålig kvalitet.

Se klippet med Bjørn Kjos och Thomas Piketty här.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024