Annons:

Airbnb möter allt hårdare motstånd i storstäder

Motståndet mot Airbnb blir allt tuffare runt om i Europa. I Berlin anses 17 000 lägenheter vara illegala och i Katalonien talas om en miljon illegala turistbäddar, skriver Svenska Dagbladet.

Spanien går i bräschen för att få kontroll på den hittills okontrollerade tillväxten av privatuthyrning av semesterbostäder. Via sajter som Airbnb håller en allt större del av landets turism på att falla utanför myndigheternas kontroll, skriver Svenska Dagbladet.

På fyra år har uthyrningen av semesterbostäder ökat med 60 procent, en ökning som enligt spanska myndigheter sammanfaller med genombrottet för förmedlingssajterna där Airbnb är dominerande.

– Detta är något nytt som vi nu måste hantera. Därför håller vi på att reglera det, region för region, säger Clara Guzman, chef för spanska ambassadens handelsavdelning i Stockholm till Svenska Dagbladet.

I somras beslutades i Barcelona att lägenhetsuppgifter ska begäras ut från uthyrningssajter och att det ska utfärdas böter vid illegal uthyrning. I regionen finns hittills 330 pilotfall där böter utdömts – bland annat 30 000 euro mot Airbnb samt upp till 15 000 euro för lägenhetsuthyrare utan tillstånd.

Sajterna möter ett allt hårdare motstånd även i Paris och Berlin. 

Läs hela Svenska Dagbladets artikel här.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024