Annons:

190 000 anställda stämmer Boeing

Nu tas en gigantisk stämningsansökan upp i rättegång i USA. 190 000 Boeing-anställda hävdar att bolaget misskött pensionerna, skriver di.se.

Efter nio års väntas ska en federal domstol i S:t Louis till slut avgöra om Boeing har uppfyllt sina skyldigheter gällande de anställdas pensionspengar eller inte. Det skriver di.se och hänvisar till Wall Street Journal.

De 190 000 anställda och pensionerade som står bakom stämningen menar att Boeing har accepterat för höga avgifter, att det har valt dyra fonder i stället för billigare alternativ, och att man tagit placeringsbeslut för att gynna försäljare som även hanterat andra Boeing-affärer, enligt stämningsansökan.

Enligt dokumentation har de anställda fått betala mer än dubbelt så mycket för administrativa tjänster under 2005 än vad en expert bedömer som rimligt för en pensionsplan av dess storlek, skriver di.se.

En tidigare Boeing-topp säger i ett uttalande att det var frivilligt att investera i fonden: ”En individ har rätten att skjuta sig själv i foten om den så önskar. Man får betala priset för det.”

Kommentarer är stängda.