Annons:

Förslag på skärpt säkerhet för tågtrafiken

Förra veckan avvärjdes en misstänkt terrorattack på ett tåg mellan Paris och Amsterdam. Nu diskuteras skärpta säkerhetsbestämmelser på de europeiska tågen.

Efter ett möte i Paris i helgen föreslår nu ministrar samt säkerhets- och trafikmyndigheter från nio länder att passagerare och bagage ska kontrolleras noggrannare. Kontrollerna ska göras överallt där det är nödvändigt, sa Frankrikes inrikesminister Bernard Cazeneuve, som presenterade förslagen. Det rapporterar Yle Nyheter.

Andra förslag är att passagerarnas personuppgifter i fortsättningen ska finnas på tågbiljetterna, skärpta vapenlagar och ökat samarbete mellan säkerhetsmyndigheter i olika länder.
I mötet i Paris deltog representanter från Frankrike, Spanien, Schweiz, Belgien, Tyskland, Storbritannien, Italien, Holland och Luxemburg. EU:s trafikministrar skata ställning till deras förslag i oktober, skriver Yle Nyheter.

Det var i förra veckan som en 26-årig man, beväpnad med bland annat stormgevär, avlossade skott på ett tåg på väg från Amsterdam till Paris. Två personer skadades allvarligt. Mannen påstår att det inte var en terrorattack han utan ett rån han försökte utföra.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024