Annons:

Rezidor miljardinvesterar i Norden

Tom Flanagan, ny Nordenchef för Rezidor, lägger nu större delen av sin tid på en miljardinvestering i att renovera kedjans hotell. För Travel News berättar han när vi kan få se det första Radisson Red i Sverige.

Sedan den 1 mars är irländaren Tom Flanagan chef för Rezidor i Norden. Han ersatte Thomas Engelhart som lockades tillbaka till Scandic av sin gamle vapendragare Frank Fiskers. Tom Flanagan har jobbat inom Rezidor i 16 år och kommer närmast från Moskva, där han var chef för Ryssland och Östeuropa.

Väl på plats i Stockholm blev hans fokus direkt det stora renoveringsprogram Rezidor genomför från och med i år och till och med 2017.

– Det är första gången vi haft en så omfattande investeringsplan. Så det är vad jag lägger störst del av min tid på, att omdefiniera hotellportföljen, säger Tom Flanagan.

Rezidor har 60 hotell i Norden och de allra flesta i Sverige, Norge och Danmark renoveras i större eller mindre utsträckning. Det är allt från hotellrum och badrum till publika ytor. Rezidor investerar omkring 1 miljard kronor, och fastighetsägarna lägger lika mycket.

Bland de svenska hotellen är Radisson Blu Royal Viking, Radisson Blu Arlandia och Radisson Blu i Malmö redan klara. Radisson Blu Strand i Stockholm är på gång, och nästa år börjar man med Radisson Blu Sky City på Arlanda och Radisson Blu Scandinavia i Göteborg.

– Radisson Blu Strand Hotel i Stockholm ska bli vårt flaggskepp, vi ska tillvarata de värden byggnaden erbjuder.

Renoveringarna görs i samarbete med design-, arkitekt- och konsultföretag som Snøhetta, Link arkitektur, Koncept Stockholm och Doos Architects.

I början av 2014 gick Rezidor ut med att man lanserar två nya varumärken – Radisson Red och Quorvus Collection. Det senare är i lyxsegmentet, medan Rezidor beskrivit Radisson Red som exklusivt inom kategorin select service, med fokus på design, detaljer och teknik. Frågan är när de nya varumärkena når Sverige.

– Lyxsegmentet är inte så stort i Skandinavien så sannolikt blir det ett Radisson Red före ett Quorvus. Vi letar aktivt efter ett projekt som kan bli ett Radisson Red, i första hand i Oslo, Stockholm eller Köpenhamn. Men det ligger minst två år bort, eftersom vi sannolikt skulle behöva en nybyggd fastighet. När du lanserar ett nytt varumärke är det enklare att utgå från ett oskrivet blad. Och när det öppnar vill vi absolut driva det första hotellet i egen regi.

Kommentarer är stängda.