Annons:

Hon lämnade drömjobbet för snabbmat

Linda Wikström var operativ chef och påläggskalv på klassiska Hotel Tylösand. I somras slutade hon för att bli vd på snabbmatskedjan Wiggo. Men en comeback i hotellbranschen är inget hon utesluter.

För Linda Wikström, född och uppvuxen i Halmstad, var det lite av ett drömjobb när hon 2012 rekryterades till att bli operativ chef för kändishotellet Tylösand i sin hemstad. Då var hon hotelldirektör på Falkenbergs Strandbad, men klassiska Hotel Tylösand kunde hon inte säga nej till.

Men i våras sa hon upp sig, för att i sommar börja på snabbmatskedjan Wiggo – that’s a wrap i Stockholm. Kedjan har grundats av hennes sambo, kocken Nicklas Alm, och den expanderar.

– Wiggo var i ett läge där Nicklas behövde anställa någon med min kompetens. Eftersom vi bor både i Stockholm och i Halmstad blir det enklare att få ihop livet på det här sättet, säger Linda Wikström.

Wiggo har på några år gått från en till fyra restauranger i Stockholmsområdet. För Linda Wikström har service och värdskap alltid var viktiga delar, och nu påbörjar hon arbetet med att bygga upp en företagskultur där det är i fokus.

– Bra service kommer att vara det stora konkurrensmedlet i framtiden. I Sverige har vi bra produkter i både hotell- och restaurangbranschen, men vi är inte så bra på service.

Hotel Tylösand är inte bara ett av Sveriges mest kända hotell, det är också ett av de lönsammaste. Och där var Linda Wikström påläggskalv.

– Jag har aldrig tänkt karriär, jag har bara levt min dröm. Och jag har kommit till en punkt där titlar inte är allt. Dessutom, karriärbytet till restaurangbranschen är inte hugget i sten.

Så det kan bli en comeback i hotellbranschen – kanske när ni öppnar Wiggo – that’s a room?
– Eller hur!

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024