Annons:

SAS ingår avtal med Cityjet

SAS inleder ett samarbete med Cityjet gällande regional jettrafik. I samband med detta förvärvar Cityjet 100 procent av aktierna i SAS dotterbolag Blue1.

 SAS har ingått ett avtal med Cityjet som innebär att SAS hyr åtta nya Bombardier CRJ900 för regional trafik.

– Vi ser fram emot samarbetet med Cityjet som innebär att vi kan utveckla det regionala linjenätet ytterligare och därmed stärka SAS erbjudande till de frekventa resenärerna, säger Rickard Gustafson, SAS vd och koncernchef i ett pressmeddelande.

De nya flygplanen, som har 90 säten och är målade i SAS färger, sätts in från och med mars 2016 på linjer och tider där det finns behov av att flyga med mindre flygplan. Det så kallade wet lease-avtalet sträcker sig över tre år. SAS har option på ytterligare sex flygplan.

Som ett led i samarbetet förvärvar Cityjet 100 procent av aktierna i SAS dotterbolag Blue1. Försäljningen av Blue1 kommer enbart medföra marginella effekter på SAS koncernens resultat före skatt, likvida medel och nettoskuld, skriver SAS i pressmeddelandet. Koncernens resultat efter skatt kan däremot påverkas negativt med cirka 90 miljoner kronor under fjärde kvartalet 2014/2015[1]. Detta på grund av nedskrivningar av koncernmässigt aktiverade underskottsavdrag.

SAS opererar redan via dotterbolaget Cimber tolv regionala jetflygplan av samma flygplanstyp.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024