Annons:

Hertz bilar blir gratis – samarbetar med Skjutsgruppen

Nu går det att köra Hertz hyrbilar utan kostnad. Det sker i samarbete med samåkningsrörelsen Skjutsgruppen och gäller när bilarna ska köras tillbaka till ursprungsplatsen.

Skjutsgruppen är en ideell rörelse för privatpersoner som genom samåkning vill öka det miljövänliga resandet. Idén är att privatpersoner via gruppens webbplats och facebooksida kan hitta personer att samåka med.

Nu lägger Hertz in sina hyrbilar i systemet. Det gäller bilar som ska köras tillbaka till sin ursprungsplats, de kan då utnyttjas utan kostnad.

– Vi ser det som en bra matchning – vi har bilar, men behöver förare, skriver Hertz marknadschef Anders Tärnell i ett mejl till Travel News, och hävdar att Hertz är först i Europa med detta.

De som söker efter en samåkningsresa på Skjutsgruppens hemsida kan välja att få fram resultat för lediga bilar från Hertz.

– Våra hyrbilar ska tillbaka till sin ursprungsplats och brukar köras med minst fyra tomma platser. Att erbjuda både bilen och platserna gratis till skjutsgruppare är både bra för miljön och för individen.

Vad tjänar ni på detta?
– Det handlar inte om pengar direkt, det handlar om att säkerställa att bilar kommer fram snabbare men också uppmuntra till att samåka.

Över 60 000 individer är med i Skjutsgruppen.

Kommentarer är stängda.