Annons:

Etraveli säljs

Onlineresebyrån Etraveli säljs till mediakoncernen ProSiebenSat.1 för 2,2 miljarder kronor.

Aktieägarna i Etraveli Holding AB har idag skrivit på ett avtal som innebär att alla aktier säljs till ProSieben Travel GmbH, ett dotterbolag till ProSiebenSat.1 för ett totalt värde av cirka 235 miljoner euro, eller 2,2 miljarder kronor.

ProSiebenSat.1 är ett av de största oberoende mediabolagen i Europa med en stark position inom media och e-handel. Etraveli skriver i ett pressmeddelande att ledningen ”är positiv till det nya ägarskapet och potentialen som kommer med affären”.

– Etraveli har de senaste åren ökat sin närvaro globalt och visat god lönsamhet. Det har gjorts med hjälp av ett stort stöd från vår huvudägare Segulah som spelat en viktig roll för vår tillväxt och utveckling. Med ProSiebenSat.1 som ny ägare har vi nu alla möjligheter att fortsätta vår globala tillväxt, tack vare deras starka plattform och bredd inom marknadsföring och e-handel, säger Mathias Hedlund, vd på Etraveli, i en kommentar.

Affären är föremål för godkännande av konkurrensmyndigheter. Arma Partners LLP har varit finansiell rådgivare åt Etraveli och Segulah IV L.P.

Kommentarer är stängda.