Annons:

Magnus undervisar EU om tillgänglig turism

Scandics tillgänglighetschef Magnus Berglund har bjudits in av EU-kommissionen för att berätta om kedjans tillgänglighetsutbildning. I dag talar han under en turismkonferens i Bryssel.

Det är under konferensen ”The EU:s Tourism Education & Training Offer”som Magnus Berglund i dag ska berätta om Scandics interaktiva tillgänglighetsutbildning. Under konferensen presenteras en studie om utbildning och utbildningsystem för turism och deras matchning mot branschens behov, efter en beställning från EU-kommissionen. Scandic är inbjuden som enda hotellkedja.

Alice Jude, turismexpert för CSES och NECSTouR, säger att syftet är att visa upp ett bra exempel för intressenter som arbetar med turism och utbildning.

– Vi har valt ut Scandic Hotels som det goda exemplet från hotellbranschen för att visa på hur stora hotellkedjor kan implementera en sund hållbarhets- och tillgänglighetspolicy i linje med kundernas behov, säger Alice Jude i ett pressmeddelande.

Scandics webbaserade utbildning lanserades 2013 och fokuserar på hur man kan erbjuda gäster med funktionsnedsättningar optimal service. Själva utbildningen baserar sig på råd, tips, tester och instruktionsfilmer. Syftet med utbildningen är att skapa förståelse för olika typer av tillgänglighetsutmaningar och vikten av rätt bemötande.

– Jag ser fram emot att vara en inspirationskälla för hur man på ett pedagogiskt och interaktivt sätt kan förmedla kunskaper om tillgänglighet, säger Magnus Berglund i pressmeddelandet.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024