Annons:

Oro för bomber stoppar brittiskt flyg

Nu stoppar den brittiska regeringen landets flygbolag från att flyga till och från Sharm el-Sheikh. Den underkänner säkerheten på den egyptiska flygplatsen, skriver Dagens Nyheter.

Det var sent på onsdagskvällen, efter ett krismöte där delar av den brittiska regeringen deltog, som Storbritannien fattade beslutet att tills vidare förbjuda all flygtrafik till och från egyptiska turistorten Sharm el-Sheikh. Anledningen är att brittiska myndigheter tror att en bomb sprängde det ryska planet som störtade i lördags, då 224 människor dog.

– Det är högst troligt att det ryska flygplanet utsattes för en bomb. Vi avråder från alla resor, utom de allra nödvändigaste, till och från flygplatsen i Sharm el-Sheikh, sade utrikesminister Philip Hammond.

Tidigare under dagen hade egyptiska myndigheter börjat undersöka det ryska planets svarta låda. Enligt källor till brittiska medier är det dock inte informationen från lådan som ligger bakom förbudet. I stället är det framför allt uppgifter från olika säkerhetstjänster, skriver Dagens Nyheter.

Det ryska planet, en Airbus A321, kraschade i lördags och alla 224 ombord omkom.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024