Annons:

Få inställda Parisresor

Några veckoslutsresor till Paris avbokades, men det är ännu för tidigt att säga om terrorattentaten påverkar svenskarnas resande till den franska huvudstaden, rapporterar TT.

– Vi har ännu inte fått några signaler om att det skulle ha skett ovanligt många avbokningar, säger Henrik Edström, pressansvarig på SAS till TT.

Ett fåtal av dem om skulle ha rest med SAS i helgen valde dock att stanna hemma. Flygbolaget har också fått ovanligt många praktiska frågor, till exempel om hur man tar sig till och från flygplatsen.

– Paris är ju det stora resmålet under våren och hösten, så nu är det inte många som reser dit, säger Barbro Holmberg, informatör på Ving enligt TT.

Ving har cirka 15 resenärer på väg till Paris kommande vecka, ännu har ingen av dem bokat av. Fyra personer som skulle ha rest i helgen ställde dock in.

Apollo, som hade 14 kunder på plats i den franska huvudstaden i helgen, fick inte några förfrågningar från dem om tidigarelagd hemresa. Informationschef Kajsa Moström vill inte heller spekulera om hur nästa veckas bokningar påverkas av attentaten.

Svenska utrikesdepartementet avråder inte från resor till Frankrike, men uppmanar svenskar som åker till Paris att lyssna till franska myndigheters råd och att undvika stora folksamlingar.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024