Annons:

Scandic skjuter in sig mot börsen – som ”Shot”

Den 2 december ska Scandic bli börsföretag igen – och handlas under namnet "Shot". Aktiepriset blir 66–81 kronor, vilket ger ett marknadsvärde för bolaget på 6,8–8,0 miljarder kronor. Provobis kommer köpa minst 5 procent av bolaget.

I dag presenterade Scandic prospektet för den kommande börsnoteringen. Totalt finns det möjlighet att köpa upp till totalt 51,7 miljoner aktier, av vilka upp till 23,3 miljoner är nyemitterade. Antalet av de senare bestäms så att Scandic tillförs cirka 1,54 miljarder kronor i nytt kapital före transaktionskostnader.

Scandics ägare Sunstorm Holding, som kontrolleras av EQT, kommer att erbjuda 22,4 miljoner aktier, vilket ger ett tillskott på knappt 1,5 miljarder kronor.

Aktiepriset blir 66–81 kronor, vilket ger ett marknadsvärde för bolaget på 6,8–8,0 miljarder kronor. När EQT köpte Scandic av Hilton 2007 var priset 7,7 miljarder kronor för kedjan som då bestod av 132 hotell.

Provobis, med grundaren Rolf Lundström i spetsen, sålde för 15 år sedan hotellkedjan med samma namn, till just Scandic. Nu har Provobis tecknat sig för att köpa 5 procent av Scandics aktier, med option på ytterligare 2,5 procent.

– Ända sedan vi sålde hotellkedjan Provobis till Scandic år 2000 har jag med stort intresse följt bolaget. Scandic har utvecklats väl och vi ser fram emot att vara med igen och vidareutveckla Nordens främsta hotellaktör, säger Rolf Lundström i ett pressmeddelande.

Scandics vd Frank Fiskers sa vid en pressträff i dag att ägaren EQT kommer att sälja ut max 50 procent av sina aktier. 

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024