Annons:

Air France-flyg stoppades efter bomhot

Upprepade bombhot tvingade flera Air France-flygningar i Nordamerika, med destination Paris, att landa i förtid under natten till onsdagen.

Det var strax efter klockan fyra på onsdagsmorgonen, svensk tid, som det rapporterades att ett plan på väg från Los Angeles till Paris tvingats landa i Salt Lake City i centrala USA efter bombhot. Landningen gick bra och passagerarna lämnade planet, som sedan genomgick en extra säkerhetskontroll, uppger luftfartsmyndigheten FAA enligt flera medier på onsdagsmorgonen, däribland Dagens Industri.

Något senare rapporterade CNN att ytterligare ett plan, som nyligen lyft ifrån Dulles-flygplatsen utanför Washington DC, tvingats landa i Halifax av samma skäl.

Air France bekräftade uppgifterna på Twitter, och hänvisar till anonyma hot som inkommit efter att de två flygplanen lyft.

”Som en säkerhetsåtgärd och för att genomföra alla nödvändiga säkerhetskontroller, valde Air France – som följer gällande regleringar – att be om landningstillstånd för båda flygplanen”, skriver bolaget.

Planen har undersökts med målsättningen att de senare skulle kunna fortsätta sina resor mot Charles de Gaulle-flygplatsen i Paris.

Kommentarer är stängda.